Seminář Výchova k diváctví

02.11.2008 17:32

Všichni, kdo se chtějí vzdělat v oblasti Divadla a nahlížení na něj, doporučuji letošní seminář Arénky (přehlídky dětského divadla), který povede Miloš Maxa, pod názvem Výchova k diváctví. Dílna proběhne v odpoledních hodinách 18. - 20. listopadu. Více v sekci Ke stažení - Anotace a přihláška 2008.

Anotace dílny:

Tématem dílny bude vnímání (recepce) divadelního představení a hledání možností, jak můžeme zážitek, se kterým divák z divadla odchází, reflektovat. Byl bych rád, kdyby se nám během dílny podařilo zamyslet se nad tím, kde se v naší práci, ale i v běžném životě potkáváme s návštěvou divadelního představení a jaké jsou naše možnosti při práci s vnímáním diváka a reflexí jeho zážitku. Součástí dílny bude návštěva divadelního představení - Poručík z Inishmoru, (Komorní scéna Aréna, příspěvková organizace, autor: Martin McDonagh, režie: Michal Lang - více o představení na www.divadloarena.cz ).

Do divadla půjdeme hned první den večer 18.11. 2008 v 18.30 hodin. Divadelní představení nám tak poskytne cenný materiál, který využijeme k další společné práci, je tedy nutné abychom ho viděli všichni. Další dny zažijete reflexi vašeho diváckého zážitku a to nejenom prostřednictvím diskuze, ale i skrze hru a vaši vlastní divadelní tvorbu. Nabídnu vám tak některé postupy a principy, sloužící k reflexi ať už pozitivního či negativního diváckého zážitku, které budete moci využívat při práci s vaší cílovou skupinou. Částečně se také dotkneme některých principů a pojmů divadla, které směřují především k postavení diváka v divadelní komunikaci. Dílna by tak pro vás mohla být také inspirací pro vaši vlastní divadelní tvorbu.

 

 

Kontakt

Tomáš Kováč

dubaci.os@gmail.com

724287466

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode